KKSF

Kungsängens Kampsport och Självförsvarsförening bildades den 4 Juni 2004, av Peter Ljungqvist, Roberto Gonzalo, Charlie Oskarsson och Cina Oskarsson. Inriktningen var Wado Ryu. Karaten utgick inte ifrån klubbens behov utan vill sätta medlemmen i fokus. Det kändes viktigt för oss att Karaten skulle utveckla individen och att vi skulle vara där för individen och inte tvärtom.

Peter som huvudinstruktör med hjälp från Roberto, Charlie och Cina var främst administratörer och skötte webb och ekonomin. Utöver Karate startade vi verksamhet som Box & Kick.  Peter hade kursverksamhet i självförsvar för kvinnor, både i föreningen och i samarbete med Friskis & Svettis ( Louisa Bochia-Stenie ). Här kom verksamheten senare att ledas av Peters döttrar Maria och Therese som blev utbildade självförsvarsinstruktörer.

Tobias Hellström som var med från början som högst graderade elev kom efter militärtjänst tillbaka med tankar om ytterligare en inriktning, Shootfighting som startades 2008.

Peter Larsson kom till föreningen 2008, med en Wado Ryu bakgrund. Peter engagemang gjorde att han bara något år senare blev huvudinstruktör inom föreningen.

Föreningen genomgår många förändringar med stort växande medlemsantal. Peter Ljungqvist hade tidigare kämpat för en egen Dojo. Man börjar närma sig Jujutsu klubben, ( Upplands-Bro Budo Klubb ) vilket leder till en gemensam kamp om en egen Dojo. Detta blev verklighet den 10 Mars 2010, då vi tillsammans fick flytta in i Ekhammarskolans Sporthall.

Under våren 2012 knyts kontakt med Thomas Leinfors och Sweden Wado Kai Kyu Shin Kan och detta leder till att vi den 15 November 2012 blir medlemmar i JKF (Japanska Karatefederationen) Wadokai. Vi får nu en tillhörighet i en stor familj av japanska Karateutövare. Detta gör att vi kan arrangera Vinterläger med Europas högst graderade och meriterade Sensei, Kuniaki Sakagami 8:e Dan och Nobuyuki Nukina 6:e Dan, teknikansvariga för utvecklingen av Wado Kai i Europa.