Nybörjarinformation

Träning
Karate skiljer sig ganska mycket från de vanliga idrotterna. Det krävs hög disciplin så enda man egentligen tävlar/tränar mot är sig själv.  Alla kan träna karate, det kan bara ta lite längre tid för en del att lära sig.

Stil
Inom karaten finns det en mängd olika stilar. Vår stil kallas Wado-Ryu.  Mycket av stilen går ut på att tänka sig att motståndaren har vapen, och din uppgift är istället för att blockera det inkommande slaget (som många andra karate-stilar gör), undvika slaget för att därefter slå till mot motståndaren.

Utrustning
Träningen sker barfota i vit karatedräkt (gi). Till att börja med kan du träna i ett par vanliga gymnastikbyxor och en t-shirt. Som nybörjare behöver du inga särskilda skydd men när du har kommit en bit är det bra om du skaffar tandskydd, handskar och eventuellt benskydd.

Provträning
Vi tar emot nybörjare de tre första veckorna på varje termin. Åldersgräns är 8 år (det räcker med att du fyller under terminen). Att prova på är gratis, du får chansen att prova på 2 gånger innan du behöver bestämma dig.  Ta på dig vanliga träningskläder och ta med en flaska vatten att dricka. Titta på våra träningstider så ser du när vi har tider för nybörjare. Man tränar normalt två gånger i veckan, måndagar och onsdagar, oavsett vilken grupp man tillhör. Hör gärna av dig via epost till info@kksf.se du undrar över något.